Beukenstam

In maart hadden we een opkomst waar in we levend tafelvoetbal gingen spelen. Er was een creatief en actief deel. Eerst mochten we met papier en knutselspullen een bril maken. Dit om het spel wat moeilijker te maken. Iedereen maakte een mooie bril. Daarna werd in het welpenlokaal met balken en tafels een veld gemaakt. De spelers moesten met touwen er tussen de bal naar het doel van de tegenstander shoppen. Doordat je door de bril de bal minder goed kon zien was dat best wel een uitdaging.

In april kregen we weer een lesje routetechnieken. Met een kompas en strippenkaart de route vinden. We mochten zelf een strippenkaart tekenen en deze door middel van een lego-plattegrond gaan lopen.

Wel kan ik mij de Pannenkoekenhike nog goed herinneren.
De Beukenstam ging helpen bij de posten of het bakken van de pannenkoeken. Er zijn ongeveer 300! pannenkoeken gebakken.
Toen alle bevers en jongste welpen terug waren werd er heerlijk gesmuld en waren de pannenkoeken in 15 minuten allemaal op.

De opkomst van mei daarin gingen we een katapult maken. We kregen een foto met voorbeeld. Piopalen en touwen en pionieren maar. En daarna met een bal of knuffel op elkaar schieten. Hierbij hadden we weer veel lol.

Groet,
Marjoleine Pels