De scoutfit van… Pytha

Scouting en uniformen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elke scoutfit vertelt een verhaal en is behangen met herinneringen in de vorm van badges, naambandjes, verfvlekken en kampvuurgaatjes. Daarnaast dragen we nog tal van andere kledingstukken waarmee we ons onderscheiden en verbinden als scouts. In elk ManiMagazine portretteren wij een scoutfit-verhaal van een lid van Manitoba, met deze keer als gast: Pytha.

Als redactie zijn we behoorlijk nieuwsgierig naar de verhalen achter haar enorme verzameling naambandjes, badges, dasringen (of dasdingen).

Pytha over haar uniform:

Ik ben ondertussen alweer 6 jaar meisjeswelpenleiding, waardoor mijn blouse vol zit met insignes met een herinnering. Ik heb nu 13 blauwe vaardigheidsinsignes gehaald bij de meisjeswelpen. Ik moet tegenwoordig de jaartallen op de insignes naaien, omdat ik dubbele ga krijgen. Er zitten ook twee bandjes op van de HIT. Deze hebben niets met de meisjeswelpen te maken en hadden eigenlijk op mijn insigne-trui gemoeten, maar daar dacht ik achteraf pas over na…
De leukste? Ik denk toch het natuurinsigne die we hebben gedaan op het zomerkamp van 2022.
Het nieuwste insigne? Het Spoorzoekinsigne die de meiden afgelopen weekend hebben gehaald!

Nog voller zit mijn das. Allemaal dasringen, pinnetjes, Sinterklaascadeautjes en hangertjes, met elk een eigen verhaal. De nieuwste versiering van mijn das is de Freek Vonk button. Deze heb ik gekregen toen we met de meisjeswelpen naar zijn show zijn geweest. Ik had mij voor de grap opgegeven om kaarten te winnen voor deze show, maar toen had ik ze opeens gewonnen! Met 12 meisjeswelpen en 2 adoptie-meisjeswelpen (lees: 1 gids en 1 bever) zijn we naar AFAS Live in Amsterdam gegaan. Freek liep door de zaal met levende dieren en vertelde verhalen over wat hij heeft meegemaakt op reis. Heel leuk om met 400 andere welpen een heel vak te mogen vullen met groene blouses! Een hele nieuwe, bijzondere ervaring om dit te mogen doen met de meisjeswelpen.
En voor als je je afvraagt waarom er een beker aan mijn das hangt: Als iemand mij drinken aanbiedt, hoef ik niet meer op zoek te gaan naar een beker 😉
En ja, mijn das wordt ondertussen wat zwaar, maar ik blijf gewoon herinneringen sparen!

Wil jij ook een keer in ‘De scoutfit van..’? Stuur een berichtje aan nieuwsbrief@manitoba.nl.