Drie Ringen Stam

Zaterdag avond 13 mei vond de DRS-insigne opkomst plaats.

Het logo van de DRS bevat 3 ringen, met daarin de termen: Scouting, vriendschap en gezelligheid.

De opkomst zat vol met symboliek passend bij de DRS.

Voor het element scouting werd een route door 3 groepjes gelopen in den Treek, met verschillende route technieken. Denk aan kompas schieten, SMS route, doolhof route, maar ook de geur- en smaak route.  Bijzonder genoeg kwamen we 3 bomen tegen die naar uien en koffie roken én waar roze Cadillacs aan de boom hingen.

Elk groepje kreeg tijdens de route een ring met 90 enveloppen mee tijdens de route. Daarin zaten 3 waarheden en 1 leugen van leden van de DRS in. Het was aan de deelnemers om te gokken welke van de 4 een leugen was. Bij het juiste antwoord zat ook het vervolg van de route. Het doel was om zo min mogelijk enveloppen te openen, want dan ken je elkaar dus het beste (vriendschap).

Het was zaterdag een prachtig, zonnige dag. Er waren 2 posten tijdens de route, waar niet alleen de vochtbalans weer op pijl kon worden gebracht (heel belangrijk), maar ook éxtra enveloppen bij elkaar konden worden gesprokkeld.

Uiteindelijk zijn we allemaal weer veilig op Manitoba aangekomen, de één wat later dan(kzij) de ander, maar dat mocht de pret niet drukken. 4 personen hebben een prachtige DRS-insigne mogen ontvangen. Voor diegene die de insigne al eerder hadden ontvangen, hadden we nog een mooie sticker.

Kortom, we hebben in ieder geval weer veel over elkaar geleerd en hard gelachen (gezelligheid)!