Jongenswelpen Pokémon weekend

Wie goed oplette, kon een paar weken geleden verschillende kleurrijke verschijningen door het bos zien lopen. De kenners onder ons hadden dat kunnen herkennen als Pokémon. Met de jongenswelpen hadden we namelijk een weekend in dit thema.

Het hele weekend door hebben we eigenlijk één groot Pokémon spel gespeeld. Daarbij had je verschillende posten. Iedereen kreeg een starter Pokémon. Voor wie niet bekend is met Pokémon, een starter is eigenlijk een kleine en schattige Pokémon. Bij één post kon je je Pokémon laten evolueren, door een parcoursje af te leggen. Dan wordt hij iets groter en sterker (en vaak ook minder schattig).

Bij een andere post kon je leren hoe je je Pokémon in kon zetten om te battelen tegen Pokémon van anderen. Als laatste, als je Pokémon afgepakt was door team Rocket, kon je bij een andere post proberen om een nieuwe te vangen. In duo’s waren alle welpen er druk mee om zoveel mogelijk Pokémon te vangen, te evolueren en te oefenen met battelen.

Op zondagochtend was het namelijk tijd voor een echt toernooi. Waar uiteindelijk twee welpen als winnaar uit de bus kwamen. Wie al eerder in het toernooi uitviel, kon broodjes in de kampvuurkuil bakken.

Tussen het spel door (toen het ook even aan het regenen was) hebben we in het lokaal getekend en geknutseld. Er zijn veel mooie pokédexen en Pokémon gecreëerd. Akela had ook een zenuwspiraal in de vorm van Pikachu meegenomen en daar hebben veel welpen ook heel veel plezier aan beleefd. De tijd vloog voorbij. Op het einde kreeg iedereen ook wat Pokémon kaarten mee naar huis, onder het mom van gotta catch em all!!