Kort nieuws

Babynieuws

Op maandag 10 april 2023 is Fenna geboren! Caroline en haar vriend Bas zijn de trotse ouders. Een scoutingkindje, aangezien beide ouders al jaren op scouting zitten (bij verschillende groepen). Fenna eet, plast, poept, boert, groeit en slaapt heel goed! En ondanks dat papa een beetje moe is en mama nog herstellende is, zijn we erg blij dat ze er is!

En met dank aan initiatiefnemer Inge is ze al ingeschreven bij Manitoba en staat ze op de wachtlijst!

 

Huisjes gezocht voor kittens

We kregen een allerschattigst bericht van ons Drie-Ringen-Stammer Jacky. Haar kat is moeder geworden van een nestje ukkies. Nu zijn het er iets meer dan verwacht, dus zijn er een paar kittens waar nog geen huisje voor is. Ben jij op zoek naar een lief katje? Neem snel contact op met Jacky Megens, 06 34 28 27 77

 

Lustrumtekens

 

 

 

 

 

 

Waarderingstekens

Scouting Manitoba is een jeugd- en jongerenorganisatie waarbij vrijwilligers erg belangrijk zijn. Zij dragen bij aan de ontwikkeling van onze jeugdleden.
Scouting Nederland kent een onderscheidingssysteem om vrijwilligers te onderscheiden en hen te waarderen. Er zijn waarderingstekens, lustrumtekens, Teken voor Bijzondere Verdienste en Maatschappelijk Inzet, het Vriendschapsteken, het Teken van Moed en het Ereteken.

Onlangs heeft de werkgroep Waarderingstekens gekeken hoe we het waarderen van Manitoba-leden willen vormgeven. Saskia Blom: “Als werkgroep willen we niet degenen zijn die mensen voordraagt, we willen nadrukkelijk alle leden uitnodigen om hierin je stem te laten horen.”

Via een formulier konden leden iemand voordragen. Wie er voorgedragen zijn is net als bij de lintjes van de Koning een verrassing en geheim. De werkgroep gaat nu aan de slag met de voordrachten: kijken voor welk waarderingsteken ze in aanmerking komen en alle documentatie daarvoor verzamelen en insturen aan Scouting Nederland.

De volgende waarderingstekens zijn bij Scouting Nederland aan te vragen: de Gouden Vos, de Gouden Oehoe, het Gouden Edelhert en de Zilveren Wolf.

Meer informatie over waarderen en onderscheiden bij Scouting Nederland