Meisjeswelpen

De meisjeswelpen zijn de afgelopen twee weken bezig geweest met het insigne Spoorzoeken! In de eerste opkomst hebben ze een eigen kompas gemaakt. Heel simpel, met een magneetje, naald, kurk en een bakje water. Daarna hebben ze het kompas ook nog gebruikt om een schat te vinden.
Van 13 op 14 mei hadden we het insigneweekend. We gingen een nachtje kamperen op Austerlitz, natuurlijk in het thema Spoorzoeken. We begonnen met spelen bij de Pyramide van Austerlitz (de zweefmolen en de botsauto’s waren toch wel favoriet). Daarna zijn de meiden naar het kampterrein gelopen met een kompas en op basis van de windrichtingen (de GPS deed het helaas niet). Dan tenten opzetten, spelen, avondeten en een kampvuurtje. De volgende ochtend nog een aantal spelletjes gedaan en toen weer naar huis. En allemaal hebben ze het insigne gehaald. Hieronder een kleine sfeerimpressie van het weekend!
Lieve groetjes,
Het meisjeswelpenteam
Thuu, Raksha, Baloe, Shere Khan en Pytha

 

Op bezoek bij Freek Vonk

We gingen met auto’s naar Amsterdam. We waren erg vroeg en hebben eerst voor Afas Live op de grond gewacht en wat gegeten. Toen mochten we naar binnen en zaten we tussen wel 400 andere scouts in een hele grote zaal.

Bij de voorstelling ‘Rovers in de Rimboe’ hebben we alles geleerd over vette dieren in de woestijn, de jungle en er slingerde zelfs een echte boa constrictor en echte vogelspin in de zaal (ieks). Ook zat Freek op een vogel die door de zaal heen vloog (die was wel nep) en was er een skelet van een walvis van wel 12 meter lang op het podium.

Na de voorstelling zijn we nog frietjes gaan eten en gingen we naar huis. Het was een leuke dag. Groetjes Zazi.