Pannenkoekenhike

Op 15 april hebben de bevers, de jongste meisjeswelpen en de jongste jongenswelpen een 5 km hike gelopen. Na de tocht die door het land Manitobia liep, werd er afgesloten met een pannenkoeken-lunch.

Na een centrale opening vertrokken de speltakken in groepjes richting de grenspost van het land Manitobia. Na de benodigde visum-stempel in het paspoort werd de grens-slagboom gepasseerd en vertrok men vol goede moed langs het eierenbos, het larf- en bessenweide, het pannenkoekenveld en het geurbos. Op de posten werden kleine spelletjes gedaan, gedronken en werd de fruitschat gevonden.

De route kon worden gevolgd in een kleurrijk routeboekje met diverse route technieken. En ook onderweg moest er goed opgelet worden want er konden 15 dieren gespot worden die in het persoonlijke paspoort afgestreept konden worden.

Voor veel wandelaars kwam de echte beloning aan het einde van de reis door Manitobia: de pannenkoekenlunch. De 50 bevers, welpen en hulptroepen (beukenstamleden, een paar ouders, de leiding en het SOD) wisten de 300 gebakken pannenkoeken binnen 20 minuten weg te werken!

De pannekoekenhike werd gehouden in het weekend dat ook de groepshike plaatsvond voor de andere speltakken. De groepshike werd georganiseerd door de Sherrows. Lees het het verhaal van de Groepshike.