Meisjeswelpen

Sinds de start van het nieuwe scoutingseizoen hebben de meisjeswelpen veel leuke en gekke opkomsten gedraaid. De eerste opkomst was een feestje, omdat bijna alle leiding jarig was. Dat moest natuurlijk gevierd worden. Bij de meisjeswelpen houden we heel erg van traktaties, die traditie moest natuurlijk goed begonnen worden.

Naast dat gefeest zijn de meiden aan de slag gegaan met het bij elkaar puzzelen van hun nieuwe nesten, hebben ze kennis gemaakt met het jungle boek en zijn de nieuwe welpen, het kader en onze nieuwe leiding Baloe geïnstalleerd. Ook hebben wij samen met de jongenswelpen van Manitoba en Impeesa een Jota-Joti-opkomst gehad bij Impeesa. 

In november hadden de oudste welpen een weekendje op Manitoba. Ze hebben van alles geleerd over hun rol als kader, hakken, hout snipperen, hiken met een gps en hebben zelf hun tenten opgezet. Ondanks dat het mega koud was, hebben de meiden ‘s nachts in de tenten geslapen. Hierdoor heeft het hele kader het insigne ‘nachtje kamperen’ verdiend! We sloten het weekendje af met allemaal verschillende archery tag-spelletjes en een potje rugby. De meiden zijn daar super fanatiek in.

Een aantal weken later hadden we het eerste weekendje met alle meisjeswelpen. Tijdens dit weekend hebben de meiden allemaal nieuwe dingen geoefend en leren samenwerken in hun nieuwe nesten. De meiden moesten een pietenparcours afleggen met een cadeautje zonder dat ze deze mochten aanraken, met elkaar communiceren door middel van portofoons en sinterklaas-verlanglijstjes gezocht aan de hand van een kompas. 

En van al die nieuwe dingen leren krijg je enorme trek, gelukkig aten we hele lekkere wraps! ‘s Avonds hebben we bij het kampvuur liedjes gezongen en kregen we chocomelk met ontbijtkoek. Voordat we naar bed gingen, moesten de geknutselde schoenen natuurlijk nog gezet worden. De volgende ochtend waren ze allemaal gevuld met pepernoten! Nadat we deze hadden opgesmikkeld, hebben we nog weerwolven gespeeld en toen zat het weekendje er helaas alweer op.