Installatieweekend verkenners

Door Luc Kuyvenhoven

De verkenners hadden eind oktober hun installatieweekend. Volgens goede verkennertraditie was het een weekend met extreem weer. Extreem nat dit keer. Omdat het ook grote schoonmaak was en daardoor alle opkomsten ‘s ochtends, was het tussen de activiteiten door steeds even zoeken naar een droge plek: lunchen in het stamlokaal, duckies lezen in het beverlokaal.

Vrijdagavond

Vrijdagavond begon het weekendje met de PL en APL’s. We begonnen met een gesprekje over wat het inhoudt om patrouilleleider of assistent PL te zijn. Bijvoorbeeld de leiding nemen, de jongere verkenners helpen en goed naar hen luisteren en voor goede sfeer zorgen. Daarna kregen ze de taak om de opkomst voor de volgende dag voor te bereiden. Daar mochten ze tijdens een fijne dropping over nadenken. Die avond was het gelukkig droog.

Installatie

De volgende morgen mochten werden alle nieuwe verkenners en de PL’s APL’s geïnstalleerd. Daarna namen de PL’s en APL’s de opkomst over, want zij hadden de leiding. De verkennerleiding stond tussen de de verkenners en deed mee met de ploegen.

Weerwolven

We begonnen met weerwolven van Wakkerdam (een goed regenspelletje). Dat ging over naar De Vloer is Lava. En dat allemaal in het stamlokaal. Je moest naar de overkant van het lokaal, daar objecten pakken en weer terug. Onderweg over allerlei obstakels zoals banken, tafels. De meeste verkenners kunnen goed klauteren en niemand kwam om in de lava.

(klik op de foto’s om ze te vergroten)

Hike

Na de lunch nam de leiding het programma over en gingen de verkenners een hike lopen: crazy 88 met gps-en. De gpsroute leidde door Leusden langs diverse checkpoints: de Octopus, de Schoolsteegse bosjes en de Eurowoningen. Bij de Jumbo op de Hamershof was het eindpunt. Daar kregen de verkenners een boodschappenlijstje voor het avondeten. Na alles gekocht te hebben liepen zij rechtstreeks terug naar Manitoba waar zij direct konden beginnen met koken. Nou ja, direct? Ook even vuur maken want we gingen koken in dutch ovens. We aten rösti met gigantisch veel eieren en een goed aantal groenten (2 stuks paprika) en spek. Het eten was goed gelukt! Stevige, goed maaltijd.

Avondspel

Na het eten en corvee even lekker ontspannen. Daarna een smokkelspel met breeklichtjes in het bos achter Manitoba en daarmee proberen de leiding ongezien te benaderen. Als de leiding een oogje of twee dichtkneep lukte dat prima. Daarna nog even lekker opwarmen bij het vuur en naar bed.

De volgende ochtend werd de leiding wakker en trof we de verkenners aan met keurig opgeruimde en ingepakte spullen, braaf duckies lezend om de leiding niet te wekken. Heerlijk. Een ontbijtje met ei en spek ging er goed in, clubhuuis schoonmaken, nog even lekker stoeien en toen naar huis.


Stormbaan van vorige week

Hier ook nog wat beelden van de stormbaan van vorige week.