Sherrows op samensmeltingsweekend

In het regenachtige weekend van 30/31 oktober zijn de Sherrows op kamp gegaan voor het jaarlijkse samensmeltingsweekend. Maar zoals ze wel eens zeggen: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.

Suzanne: “en slechte tenten! We hebben een hele mooie verzameling heel veel verschillende tenten, maar de tentstokken klopten niet. Dus ik heb met mijn maatje 3 tenten opgezet, de laatste was soort van oké. De andere twee hebben we aan de begeleiding gegeven. Dus we konden slapen, we bleven nog net droog, maar de rits van de buitentent was kapot, dus we lagen eigenlijk buiten. Gelukkig regende het niet in.”

Halloween thema

Het samensmeltingsweekend wordt elk jaar door de oudsten georganiseerd. Zij hebben dan ook het gehele programma verzonnen met z’n allen, ditmaal in Halloween thema. In de ochtend stond een deel klaar op Manitoba om de aanhanger in te pakken, de anderen in de supermarkt om de boodschappen te kopen.

Op het terrein aangekomen werd de rest van de sherrows verwelkomd. Floor: “Wij kwamen aan, en er was niemand, dus we wisten niet waar we heen moesten, en het regende en alles, dus dat ging niet heel soepel. Gelukkig nam Jamie op en die vertelde waar we heen moesten. Toen we er waren gingen we helpen helpen met kamp opbouwen.”

Eerst de tenten opgezet en wat zeilen opgehangen rond de kampvuurplek. Na het opbouwen en de lunch was het tijd voor een Cluedo spel, bestaande uit unieke Halloween items/personen. Soham: “We moesten groepjes maken, gelijke gemengde groepjes. Degene die je moest tikken mocht alleen ja/nee zeggen en je mocht maar één keer een vraag stellen. Suze was vermoord. De oudsten waren verkleed en hadden de info over de moord. Wij moesten hen tikken en vragen stellen.” Floor: “Eén van de locaties was de sherrowbabyfabriek, en een hudo. Mogelijke moordenaars waren o.a. Jezus en Peter R. Meergranenbrood. Mogelijke  moordwapens waren o.a. een wc borstel en een piotouw. Uiteindelijk bleek dat Suze vermoord was door een welp in een steegje tijdens het opruimen met de snoeischaar omdat ze vals zong.

De rest van van de middag werd gevuld met een Halloween History quiz. Floor: “Er werd lekker veel gegokt qua antwoorden want we wisten er eigenlijk niet zo heel veel over, maar gokken waren we best goed in.” En lekker rond het kampvuur hangen. Jamie: “Dat was lekker, want alleen tijdens Cluedo was het droog, verder de hele dag regen”.

Om het energieniveau weer aan te vullen werd er door een deel aan het avondeten gewerkt. Deze bestond ditmaal uit een vegetarische stoof, aanrader om een keertje te proberen. Klik hier voor het: recept vegetarische sherrowstoof

Floor: “Er gingen mensen zeuren dat er geen vlees in zat…” “…maar het was echt heel erg lekker!” vult Suzanne haar aan. Na het eten was het echte samensmeltingsmoment aangebroken. Na een mooie door glowsticks gemarkeerde tocht door het bos, was het tijd voor het installeren van onze nieuwe leden. Noortje: “De jongsten moesten door het bos lopen, de oudere sherrows stonden in het bos om ze te laten schrikken, maar dat werkte niet echt omdat ik geloof ik banger was dan de jongsten.” Soham: “Bij mij werkte het wel, eerst stond ik in het maanlicht, dus iedereen zag me met mij reflecterende masker, dus ging ik meer in de bosjes en toen schrokken ze wel echt van me als ik tevoorschijn sprong.”

De installatie

Omringd door kaarsen werd met de hand op de vlag de eed afgelegd. Installatie van nieuwe leden compleet, om zo op maarliefst 29 leden uit te komen. ‘s Avonds weer gezellig aan het kampvuur gezeten, met een warme choco in de hand. Na een hoop leuke gesprekken en wat muziek op de achtergrond was het tijd om te gaan pitten. Jamie: “In de avond viel het gelukkig mee met de regen, we hebben best lang gezellig bij het vuur gezeten.”

Zondagochtend waren de weergoden gelukkig wat gunstiger gestemd. Met zelfs een licht doorbrekend zonnetje, hebben we alle spullen weer ingepakt. De complete collectie natte spullen hebben we uitgehangen in het gebouw om zo tot een geslaagd einde te komen.