Speltaknieuws

Bevers bijna op volle sterkte

Na het overvliegen hadden we nog maar 7 bevers over. Ojee, dat is wel wat weinig. Dus hebben we gekeken op de wachtlijst en zagen we gelukkig dat er heel veel kindjes graag bij Manitoba willen starten. Op zaterdag 25 september is er een hele groep kinderen wezen kijken. En wat was het een geslaagde opkomst. Hutten bouwen, spelletjes doen en elkaar leren kennen. De meeste van deze kinderen starten ook met scouting o/ Joepie!!!

En inmiddels zijn ze ook al geïnstalleerd. Wat staat ze dat goed, die mooie blouse en das. Deze maand zullen nog een paar kinderen komen kijken, en dan is de groep compleet. Dan zijn er 19 bevers die samen met ons op avontuur zullen gaan. Wat zullen ze allemaal gaan beleven….?

(klik op de foto’s om ze te vergroten)

Groetjes van alle Bevers

Jongenswelpen hadden een geslaagd kaderweekend

Aan het begin van het jaar hebben wij altijd een weekendje met alleen het kader. Het kader bestaat uit de kinderen die voor dit jaar de nesthelpers en nestleiders zijn. We hebben frietjes gegeten en gepraat over wat “kader zijn” eigenlijk inhoud. Vervolgens moesten ze zelf de weg terugvinden naar Manitoba en hebben ze maximaal gechilled in een buitenbioscoop. Op zaterdagochtend stonden ze fris en fruitig hun eigen georganiseerde opkomst te leiden. Kortom een geslaagd weekend!

Afgelopen opkomst hebben we wat meer herfstige activiteiten ondernomen. Zo hebben we gepofte kastanjes geproefd (deze schijnen lekkerder te zijn met boter en zout) en bosbingo gespeeld.

Aankomend weekend is het tijd voor het ouder-zoon-weekend waar wij als leiding erg naar uit kijken!