Manifest overvliegweekend

Het overvliegweekend was dit jaar op PBC Austerlitz, met als thema Manifest. De deelnemers kwamen al lekker in de sfeer bij de aankomst: net als op een echt festival werden hun tassen gecontroleerd en kregen ze een festival-armbandje.

De opening startte met opstellen en vlaghijsen. Daarna kwam DJ Danz Hanz die het publiek opwarmde met zijn openingsact. Deze werd ruw verstoord door DJ Case: hij stopte de muziek en gooide alle apparatuur weg. DJ Case was namelijk jaloers, omdat ze hem nooit inhuren voor een act en hij graag zelf een keer een set wilde draaien. Dan is het natuurlijk niet handig als je alle spullen weggooit, dus wij gingen helpen: geld verzamelen om nieuwe apparatuur te kunnen kopen.

Maar eerst gingen de oudsten van elke speltak van het ene naar het andere muziekgenre overvliegen. Op een pallet aan een kabelbaan vloog iedereen naar zijn nieuwe speltak (klik op de foto’s voor uitvergroting).

Daarna gingen we aan de slag voor DJ Danz Hanz. Tijdens het postenspel kon je allerlei opdrachten doen zoals spandoeken maken, escape room, waterballonnen gooien, touwtje springen, groepszaklopen, hoefijzer werpen en nog veel meer. Iedereen die meedeed kon per activiteit een munt verdienen voor de spaarpot. We hebben goed gespeeld want aan het einde van het postenspel zat de spaarpot vol genoeg om nieuwe apparatuur te kunnen kopen!

Terwijl de speltakken wat tijd doorbrachten met hun eigen leden, maakte de kookstaf een heerlijke Italiaanse ‘we maken de kastjes leeg en gebruiken wat over is van zomerkamp’- pasta. Heel duurzaam!

Na het eten verzamelde iedereen zich bij het kampvuur en gaven we DJ Danz Hanz de pot met geld. DJDH was ons heel dankbaar maar zat nog steeds zonder apparatuur. Gelukkig hebben scouts weinig nodig om een feestje te bouwen, dus gingen we a capella kampvuurliedjes zingen en werd het alsnog heel gezellig.

De bevers en welpen gingen na het kampvuur naar bed. De verkenners en gidsen deden nog een avondspel waarbij de sherrows op post zaten. Na het avondspel kregen de sherrows een dropping voor een fijne nachtwandeling. DJ Danz Hanz ging alvast naar bed, dus hij weet niet hoe laat de sherrows terug waren.

Zondagochtend deden we nog wat spellen in afwachting van de grande sluiting: DJ Danz Hanz en DJ Case hadden intussen vrienden gesloten en gingen als duo verder. Bij de sluiting gaven ze samen een swingend optreden!