Ons onvolprezen onderhoudsteam stelt zich voor

– Van onze razende reporter –

Als je vaak bij Manitoba komt, dan ken je de personen waar we het nu over gaan hebben wel. Misschien niet bij naam, maar wel van gezicht.

Ze worden trouwens door velen ook wel Ed en Willem Bever, Klus en Klungel en Buurman en Buurman genoemd. Hun echte namen zijn Jeroen, Paul, Richard, Oscar en Rik. En zij vormen het onderhoudsteam van Manitoba. 

Buitengebied

Laten we beginnen bij Rik. Rik is de persoon die het buitengebied onderhoudt. Het mooie hekje naar de parkeerplaats bij de buren en de speltak picknicktafel zijn bijvoorbeeld van zijn hand. Maar Rik doet nog veel meer.

Zo is hij in de lente en zomer veel te vinden met een bosmaaier op zijn rug om de brandnetel en braam in toom te houden en met een grasmaaier om het gras rondom het clubhuis lekker kort te houden.

Ben je je hakblok kwijt, die je vorige week op zo’n handige plaats hebt laten staan? Dan heeft Rik die vast opgeruimd, want hij houdt ook de omgeving vrij van alles wat er niet hoort.

 

Het gebouw

 

 

 

Dan hebben we Jeroen, Paul, Richard en Oscar. Deze mannen houden zich vooral bezig met het gebouw.

De afgelopen maanden hebben ze echt niet stilgezeten. Ik weet niet of het jou is opgevallen, maar alle deuren aan de binnenkant van het gebouw hebben nu dezelfde kleur. En alle ruimtes waar we met zijn allen gebruik van maken hebben een pictogram gekregen.

Ook zijn de muren van de gang geschilderd zodat het er weer netjes uitziet. En even een verstopping tussendoor, ook daar draaien deze mannen hun hand niet voor om. Toen het weer het toeliet, is de buitenkant van het gebouw wit geschilderd. Het onderste randje zwart moet nog, maar ik denk dat men daar snel mee zal beginnen.

Een ander dingetje waar ze mee bezig zijn geweest, is het verminderen van energieverbruik van het gebouw. De lantaarnpaal bij de picknickbank is voorzien van LED verlichting en in de gang en de keuken zijn bewegingsmelders geplaatst zodat deze lampen aan zijn als je ze nodig hebt. 

Ook eens meehelpen?

Deze 5 mannen doen veel en goed werk voor de groep. Maar het is eigenlijk een beetje te veel werk voor deze 5 mannen.

Mocht je nu een keer een dagdeel of structureler willen meewerken geef dit dan aan via richard.de.ruig@manitoba.nl. Dan neemt Richard contact met je op om het een en ander af te stemmen.

Klussen die er nog aan komen:
  • Alle verlichting in de speltaklokalen vervangen voor LED verlichting.
  • De 2 overgebleven lantaarnpalen voorzien van LED verlichting.
  • Al het houtwerk aan de buitenkant en binnenkant schilderen.
  • Het plafond in de gang sausen 
  • En waarschijnlijk nog veel meer klussen waar we nu niet opkomen.