Voor het goede doel

De stichting is per direct op zoek naar 

Een nauwkeurige penningmeester m/v (vrijwillig)

We zoeken een penningmeester van het bestuur van de Stichting van Scoutinggroep Manitoba. Als penningmeester vertaal je het groepsbeleid in geld en ben je verantwoordelijk voor de financiën.

Benieuwd wat een penningmeester doet bij deze functie? Klik dan hier. Je kunt hier ook contact opnemen als je na het lezen van de omschrijving jezelf herkent als de nieuwe penningmeester.


Club van 100 borrelt gezellig in het zonnetje

Tijdens de Manifam was er, een klein beetje afgelegen van de andere activiteiten, een gezellig hoekje ingericht. Lekkere hapjes op tafel, drankje erbij. Nadere inspectie leerde dat het om de jaarlijkse borrel van de Club van 100 ging. Bij zo’n naam – Club van 100 – verwacht je minstens zo’n 100 borrelende leden, maar zoveel waren het er bij lange na niet… Hoe zit dat? Redactielid Elena borrelde vanuit onderzoeksjournalistiek oogpunt even mee.

Penningmeester Pascal Zandbelt legt het mij uit. De Club van 100 is een groepje donateurs: mensen die Manitoba een warm hart toedragen en ons jaarlijks €100,- schenken. Alle donaties samen vormen een potje waaruit leuke dingen betaald kunnen worden, zonder dat de groep daar jaren voor hoeft te sparen.

Mooie en tastbare zaken waar alle leden plezier van hebben, zoals de renovatie van de kampvuurkuil, genoeg archery attack bogen voor een hele speltak of klimmaterialen. De leden van de Club van 100 doneren, de groepsraad (leiding, bestuur en oudervertegenwoordigers) bepaalt waar het geld aan uitgegeven wordt.

Als bedankje organiseren we ieder jaar een borrel, zodat de Cv100 leden zich kunnen warmen aan het scoutinggevoel en wij hen kunnen bedanken en vertellen over het moois waar we hun geld aan (gaan) uitgeven.

Elk lid van de Club van 100 zal ontkennen dat het ze om die borrel te doen is. Maar toch, het voelt goed om daar te staan. Erbij te horen! Je hebt bijgedragen, iets mogelijk gemaakt waar behoefte aan was. En wanneer je met de penningmeester afgesproken hebt dat het een periodieke gift voor minstens 5 jaar is, mag je deze ook nog eens fiscaal aftrekken. Mooi toch?!

Wil jij lid worden van dit clubje weldoeners? Stuur dan een mail naar Pascal Zandbelt, penningmeester@manitoba.nl. Hij neemt dan het aanmeldproces met je door en voor je het weet sta je bij ons op de borrel. Meer informatie lezen over de Cv100 en het contract bekijken kan hier.
Hopelijk tot snel!

Groet, Elena en Pascal


Geldactie WJ: eieren van de boer

In 2023 is er weer een World Scout Jamboree. Aan dit internationale kamp, dat ééns in de vier jaar gehouden wordt en waar zo’n 50.000 scouts van over de hele wereld naar toe komen, kun je één keer in je leven als jeugddeelnemer meedoen. Het Nederlands contingent (alle Nederlandse scouts die naar de WSJ) is dit jaar groter dan ooit en ook vanuit Manitoba gaan er verkenners, gidsen en sherrows mee naar Zuid Korea.

Sommige van hen zijn pas net 14 jaar als ze naar Korea vertrekken. Het bij elkaar verdienen van de deelnemers bijdrage (€4250 p.p.) is voor een 12-13 jarige best lastig. Jullie hulp is daarom bijzonder welkom. Zoek je oppas voor je kinderen of je huisdier? Heb je klusjes? Speel ze toe aan onze jamboreegangers, bijvoorbeeld door je vraag of aanbod te delen in de ouderappgroep van de speltak van je kind.

Astrid en Sandra hebben een leuke actie bedacht: zij halen eens in de 4-6 weken eieren bij de boer en verkopen die aan buurtbewoners. Goedkoper dan in de winkel. Win-win!

Je kunt hun jamboreefonds dus spekken door eieren te bestellen. Op adressen in Leusden Centrum komen ze de eieren thuis bezorgen. Je kunt ze ook afhalen op Manitoba. In het weekend van 20 mei is het weer eieren tijd, bestellen kan tot 19 mei via dit formulier. Ook daarna is het formulier opnieuw bruikbaar, voor de volgende besteldatum.