Groepshike

De groepshike is een wandeltocht die je loopt met je speltak van Manitoba.

De groepshike is een wandeltocht die je loopt met je speltak van Manitoba. Tijdens de groepshike gaan de Gidsen, Verkenners en oudste Welpen een mooi stuk lopen. Je gaat lopen met een routeboekje gemaakt door de Sherrows, met verschillende uitdagende routetechnieken. Onderweg zijn er een aantal posten, waar je verschillende activiteiten zal doen voor de afwisseling.

Gidsen & Verkenners lopen deze tocht met eigen spullen op de rug, dus het is handig als je hiervoor een goede hikerugzak en goede bergschoenen hebt. Denk er dus aan wat je allemaal meeneemt en hoe je dit inpakt. Voor tips: http://nl.scoutwiki.org/Rugzak.

De oudste Meisjes- en Jongenswelpen lopen wat lichter bepakt: met een dagrugzakje. De overige bagage wordt voor ze meegenomen.

De Sherrows splitsen zich tijdens het weekend altijd op in twee groepen, aangestuurd door de commissie groepshike. In deze commissie zitten 4 a 5 Sherrows van verschillende leeftijden. De ene groep regelt het kampterrein, laadt de aanhanger uit en zet de tenten voor de leden op. De andere groep bemant de posten tijdens de hike of is routingrijder (routingrijders rijden op de fiets de route en sporen eventueel verdwaalde groepjes op).

Van tevoren regelen de Sherrows altijd wie er kookt tijdens de groephike. Dit zijn vaak niet-direct-leidinggevenden, bijvoorbeeld bestuursleden of leden van één van de stammen.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.