Groepshike

Geplaatst op door

IMG_8677

De groepshike is een wandeltocht die je loopt met je speltak van Manitoba.

De groepshike is een wandeltocht die je loopt met je speltak van Manitoba. Tijdens de groepshike gaan de Gidsen, Verkenners en oudste Welpen een mooi stuk lopen. Je gaat lopen met een routeboekje gemaakt door de Sherrows, met verschillende uitdagende routetechnieken. Onderweg zijn er een aantal posten, waar je verschillende activiteiten zal doen voor de afwisseling.

Gidsen & Verkenners lopen deze tocht met eigen spullen op de rug, dus het is handig als je hiervoor een goede hikerugzak en goede bergschoenen hebt.. Denk er dus aan wat je allemaal meeneemt en hoe je dit inpakt. Voor tips: http://nl.scoutwiki.org/Rugzak.

De oudste Meisjes- en Jongenswelpen lopen wat lichter bepakt: met een dagrugzakje. De overige bagage wordt voor ze meegenomen.

De Sherrows splitsen zich tijdens het weekend altijd op in twee groepen, aangestuurd door de commissie groepshike. In deze commissie zitten 4 a 5 Sherrows van verschillende leeftijden. De ene groep regelt het kampterrein, laadt de aanhanger uit en zet de tenten voor de leden op. De andere groep bemant de posten tijdens de hike of is routingrijder (routingrijders rijden op de fiets de route en sporen eventueel verdwaalde groepjes op).

Van tevoren regelen de Sherrows altijd wie er kookt tijdens de groephike. Dit zijn vaak niet-direct-leidinggevenden, bijvoorbeeld bestuursleden of leden van de Hopman Henk Stam.

Groepshike 2018
De groepshike staat gepland in het weekend van 7-8 april 2018. Hieronder de specifieke groepshike info voor dat weekend:

Het thema is dit jaar…’de alternatieve Elfsteden-tocht !

Waar, wanneer, hoe laat?
De hike vindt plaats in het weekend van zaterdag 7 en 8 April. We verzamelen allemaal op 7 april om 10.00 uur bij de Parkeerplaats Kootwijkerzand (Houtvester van het Hoffweg, Kootwijk).

Op zondag om 16:00 uur kunnen de deelnemers weer opgehaald worden op de parkeerplaats aan de Oude Arnhemseweg, in de buurt van de Woeste Hoeve (fietsknooppunt 85).

De kosten voor de groepshike zijn dit jaar €8,00. Lever dit – in een envelop met je naam erop – in bij je leiding. of via een digitale betaling als je speltak daar aan doet.

Voor vragen kun je terecht bij de Sherrowbegeleiding: Sherrows@manitoba.nl
Of telefonisch:
Marieke: 06-43971507
Rob: 06-19463216

We hopen dat jullie allemaal komen en we er met zijn allen een leuk weekend van maken.
Groetjes van de Sherrows

« 1 van 73 »