Groepsmaaltijd

Traditioneel houden we in februari een groepsactiviteit. Dit jaar is het programma een groepsmaaltijd op 10 februari 2018 en het thema is Olympische (scouting) winterspelen. We openen om 14.00u met alle leden, waarna we in gemengde groepjes (alle leeftijden bij elkaar) een postenspel gaan doen: kleine spelletjes en opdrachten die je met je groepje uitvoert, waarna je weer naar de volgende activiteit gaat. De leiding begeleidt de activiteiten, die dit jaar alles te maken hebben met Olympische sporten op z’n scouts. Na het postenspel volgt er meestal nog een spel met alle leden tegelijk, of per leeftijdsgroep een spel.

Ergens tussen 17.00 en 18.00u gaan we aan tafel met zijn allen. We maken van de twee grootste lokalen een gezellige eetzaal waar iedereen met zijn eigen bord, mok en bestek mag aanschuiven. Tijdens het eten zit je met de andere kinderen en leiding van jouw speltak bij elkaar. De groepskoks maken een stevige maaltijd die er meestal goed in gaat na zo’n hele middag buitenspelen. Aansluitend na de maaltijd kruipen we gezellig met zijn allen om het kampvuur voor een gezellig groepskampvuur met liedjes en gitaarmuziek.

Om 19.30u is alles weer afgelopen en gaan alle jeugdleden naar huis. De leiding en NDLG (niet direct leidinggevenden) ruimen nog even op.

Alles op een rijtje voor de groepsmaaltijd 2018:

 

Alle info op een rijtje:

  • Opkomst voor alle leden van 14:00-19:30u
  • Kleed je goed op het weer, we zijn vooral buiten.
  • Breng je bord, mok en bestek mee in een tas, alles voorzien van je naam. Je vuile vaat gaat mee terug in de tas.
  • Kosten: €3,-, bij je leiding inleveren in een envelop met je naam.
  • Afmelden en doorgeven van dieetwensen: uiterlijk donderdag 8 feb bij je leiding, i.v.m. de inkopen.
  • Om parkeerproblemen te voorkomen: kom zo veel mogelijk op de fiets of carpool met andere scoutinggezinnen. Parkeren bij onze buren ISVW is toegestaan. Omwille van de veiligheid niet in de berm rond onze ingang parkeren!
  • Vragen stel je aan je leiding of aan de organisatie (Brord, Hans en Elena) via groepsmaaltijd@manitoba.nl.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.