I-Scout

Wij gaan op wereldreis! Ja je leest het goed. Manitoba gaat op wereldreis. En wel op 3 maart. Hoe dan? Hoor ik je nu al vragen. Nou eigenlijk heel makkelijk. We gaan op digitale wereldreis onder leiding van de reisleiders van de I-scout.

De I-Scout? Ja de I-Scout. De I-scout is een internationale scouting activiteit die gecoördineerd wordt vanuit Nederland. De activiteit wordt gehouden op 3 maart 2018 van 18.00 tot 23.30. Het spel zelf is van 19.00 tot 23.00. We beginnen wat eerder om samen te eten en de teams te verdelen. En na 23.00 ruimen we samen even op terwijl we wachten op de uitslag.

Voor de I-scout hoeft er niet gereisd te worden naar de locatie van de activiteit, want je doet mee vanaf je eigen clubhuis. Dit maakt de activiteit ideaal als teambuildings activiteit. We spelen met ons Manitoba-team virtueel tegen de andere deelnemende scoutinggroepen.

Wat zijn de 3 onderdelen? Het spel is opgedeeld in 3 onderdelen. Met elk van deze onderdelen zijn punten te verdienen en de groep met de meeste punten om 23.00 wint de I-Scout 2018.

  1. Doe opdrachten. Met deze doe opdrachten verdien je reiscredits. De doe opdrachten zijn opdrachten zoals: “Maak een huiskamer van een bushokje.”, “teken een belangrijk gebouw op een vies busje.” Of “teken een bloem met je GPS.” Wanneer je de opdracht af hebt maak je er een foto van die je digitaal verzendt naar de reisleiding. De reisleiding keurt de foto. Goedgekeurd? Dan krijg je 2 reiscredits.
  2. Voor 1 reiscredit kan je een reisvraag kopen. Deze vraag moet je dan met behulp van internet oplossen. Ook dit antwoord geef je dan door aan de reisleiding en die beoordeelt het antwoord. Bij elk juist antwoord krijg je weer 2 reiscredits. De vragen zijn bijvoorbeeld: “We zoeken een dodelijk meer in België.”, “Alfa, Bravo, Charlie. Quebec, India, ?” of “Dit metro of treinstation is een goot geheim. Geruchten gaan dat dit station gebruikt wordt door VIP’s en presidenten om zo onopgemerkt de stad in en uit te komen. Tegenwoordig schijnt deze niet meer in gebruik te zijn. Waar ligt dit station?”
  3. Voor 2 reiscredits kan je een werkstuk inleveren. Dit is een grotere opdracht die meer tijd vergt. Zo was de opdracht vorig jaar “America first, Scouting second”. Met een werkstuk kun je maximaal 6 reiscredits verdienen.

Wie mogen er mee doen? We nodigen iedereen die lid is van Manitoba en 18 jaar of ouder is, uit. Dit zijn dus de leden van de 4 stammen, bestuur, leiding, SOD en op speciale uitnodiging de oudste Sherrows.

Wat kost het? De kosten van deze knotsgekke activiteit zullen ongeveer € 5,- p.p. gaan bedragen. Maar hierover komt nog apart bericht.

Doe je mee? Let op je mailbox voor meer informatie en het inschrijf formulier.

Meer informatie over de I-Scout vind je op iscoutgame.com/nl/

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.