MUK 2015

Manitoba vierde in 2015 haar 70-jarige bestaan en daarom ging Manitoba Uit Kamperen (MUK) met ruim 325 man op Scouting Labelterrein St. Walrick. Een geweldig weekend, in een ontspannen sfeer met heel veel activiteiten. Zomaar een greep: het WC-rollen triviant, een heerlijk warme zelfgebouwde jacuzi inclusief nagelverzorging (Glamping), Dutch Ovens en vis roken (Survival & Bush Craft), klompenbootjes maken (Kamperen bij de Boer) en Stokbrood bakken en een schilderworkshop (Kamperen als een God in Frankrijk). Heel veel vrijwilligers hebben hieraan gewerkt, allemaal enorm bedankt!

In 2020 hadden we ons 75 jarig bestaan. Na de officiële opening moesten we vanwege de Corona maatregelen alle activiteiten daarvoor afgelasten.

Maar gelukkig hebben we de foto’s nog van 2015!

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.