Communicatie

Er zijn allerlei manieren om meer te weten over wie we zijn en wat we doen.

  • Ten eerste is er natuurlijk deze website met allerhande informatie. Onze homepage bevat daarbij de belangrijkste nieuwsberichten en de komende groepsactiviteiten.
  • We brengen regelmatig nieuwsbrieven uit. Alle nieuwsbrieven zijn hier terug te lezen, hier kan je je ook opgeven om de nieuwsbrief in je mailbox te ontvangen.
  • Regelmatig doen we verslag van allerlei activiteiten op Facebook.
  • Sommige speltakken publiceren voor hun eigen leden via Instagram
  • We hebben een Twitter-pagina voor de liefhebbers van dat medium.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.