Beukenstam 30+

Scouting is leuk voor iedereen! Ook voor 30+

Ben je aangestoken door het enthousiasme van kind(eren) of vrienden? Of heb je zelf al eens bij scouting gezeten en wil je weer nieuwe avonturen beleven?
Ben je een ouder, of ben je ouder dan 30?
Heb je een band met Manitoba en wil je scouting beleven? Kom dan eens kijken bij de Beukenstam.

Verbondenheid met Scouting Manitoba

De Beukenstam is een speltak van Manitoba. De leden houden maandelijks opkomst en kunnen daarnaast de groep helpen bij ouderparticipatie, geldwerving, het inzetten van kennis, vaardigheden en netwerk.

Contributie

Net als andere leden betalen we contributie. Voor Beukenstamleden geldt het tarief voor plusscouts, in 2022 is dat €75,-. Uit deze contributie wordt het lidmaatschap van Scouting Nederland betaald en ook een vergoeding voor gebruik van het gebouw van Scouting Manitoba. Kosten voor activiteiten komen daar bovenop, deze worden verrekend met de aanwezige deelnemers.

Voor partners die beiden interesse hebben in de Beukenstam, maar niet gelijktijdig naar opkomsten kunnen komen, is er het partnerlidmaatschap: twee voor de prijs van één. De partner wordt ingeschreven als externe relatie en is dus geen lid van Scouting Nederland. Partnerlidmaatschap-leden zijn in principe niet gelijktijdig bij opkomsten aanwezig maar worden wel beiden uitgenodigd voor de opkomsten en op de hoogte gehouden van alles omtrent de Beukenstam.

Waarom heet de Beukenstam de Beukenstam?

De beuk heeft een dicht bladerdak waar bijna geen licht doorheen dringt. Daarmee wordt de beuk geassocieerd met geborgenheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Daarnaast is de beuk een ‘sociale’ boom: onder de grond houden de beuken elkaars wortels vast. De beuk staat daarom symbool voor bescherming, een goede familieband, traditie en verbondenheid. De beuk symboliseert daarmee waar de Beukenstam voor staat.

Opkomsten

Maandelijks komt de stam elke 2e vrijdagavond van de maand bij elkaar. Tussen 20u en 22u  wordt er samen actief scouting gedaan. Scoutingtechnieken, koken op houtvuur, wandelen, weekendje, geocaching, (mini)pionieren, etc.

Het programma bepalen en organiseren we zelf, jouw inbreng is hierbij ook nodig. Verder draait het om gezelligheid, teamspirit en het sociale aspect.

Jij ook?

Wil jij meedoen om te kijken of de Beukenstam iets voor jou is? Meld je aan via beukenstam@manitoba.nl.

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.