Bevers: 5 – 7 jaar

Wanneer je vijf jaar bent kan het avontuur van Scouting gaan beginnen. Elke zaterdag om 10:00 verzamelen de Bevers zich op hun eigen veldje. En na het hijsen van onze vlag en het zingen van het bever-lied, zullen de Bevers een nieuw avontuur tegemoet gaan. Geregeld zijn er themaverhalen waarbij er allerlei leuke spellen en activiteiten worden bedacht door de leiding. Tijdens de opkomsten worden er ook liedjes gezongen, en doen de Bevers ook echte scoutingdingen zoals pionieren, kampvuur en hutten bouwen. Aan het einde van de opkomst sluiten we af met het binnenhalen van de vlag en het zingen van het lied.

Net als de andere Scouts bij Manitoba gaan ook de Bevers op kamp. Meestal zelfs vier keer per jaar! Eén keer met de hele scoutinggroep aan het begin van het scoutingjaar, dat heet het Groepsweekend. De andere drie kampjes zijn speciaal voor de Bevers. Daarbij slapen we in ieder geval één keer op het clubgebouw en ook gaan we één keer naar een scoutingkampeerterrein in de buurt, en slapen we zelfs in een tent. En in de zomervakantie gaan we een midweek op kamp, meestal in een ander Scouting-gebouw.

Opkomsttijden: 10:00 – 12:15 uur. De kampen hebben afwijkende tijden.
Contactpersoon: Judith Stemmler, bevers@manitoba.nl
Meer informatie over onze speltak: https://www.scouting.nl/scoutingspel/bevers

Hopelijk zien we je snel rondrennen bij Scouting Manitoba!

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.