Bevers: 5 – 7 jaar

Geplaatst op door

Wanneer je vijf jaar bent kan het avontuur in het dorp Hotsjietonia gaan beginnen. In Hotsjietonia woont het kind Stuiter. Stuiter speelt met zijn vriendjes Bas Bos, Rebbel, Keet en Fleur Kleur, Sterre en Steve Stroom, Stanly Stekker, Rozemarijn, Professor Plof en Noa. Zij wonen ook in het dorp Hotsjietonia. Met zijn vriendjes uit het dorp én de Bevers beleeft Stuiter allemaal avonturen.

Elke zaterdag hebben de Bevers een opkomst binnen het themaverhaal van Hotsjietonia. We beginnen die opkomst met het hijsen van onze vlag en een lied, en sluiten ook af met een lied. Tijdens de opkomsten doen we leuke spelletjes, maar ook echte scoutingdingen zoals pioneren, kampvuur en hutten bouwen.

Net als de andere scouts bij Manitoba gaan ook de Bevers op kamp. Meestal zelfs vier keer per jaar! Eén keer met de hele scoutinggroep aan het begin van het scoutingjaar, dat heet het Groepsweekend. De andere drie kampjes zijn speciaal voor de Bevers. Daarbij slapen we in ieder geval één keer op het clubgebouw en ook gaan we één keer naar een scoutingkampeerterrein in de buurt. Dan slapen we ook in tenten.

Ook de ouders krijgen de kans om scouting een keer mee te maken: één keer in het jaar is iedereen welkom bij de ouder-kindopkomst en gaan we met zijn allen spannende dingen beleven!

Opkomsttijden: 10:00 – 12:15 uur. De kampen hebben afwijkende tijden.
Contactpersoon: Gijs Wijkamp, bevers@manitoba.nl
Meer informatie over onze speltak: https://www.scouting.nl/spel/bevers

Hopelijk zien we je snel rond rennen bij Scouting Manitoba!

Als je lid bent van Manitoba kun je foto’s van onze opkomsten in de fotogalerij bekijken.