Bevers: 5 – 7 jaar

Wanneer je vijf jaar bent kan het avontuur in het dorp Hotsjietonia gaan beginnen. In Hotsjietonia woont het kind Stuiter. Stuiter speelt met zijn vriendjes Bas Bos, Rebbel, Keet en Fleur Kleur, Sterre en Steve Stroom, Stanly Stekker, Rozemarijn, Professor Plof en Noa. Zij wonen ook in het dorp Hotsjietonia. Met zijn vriendjes uit het dorp én de Bevers beleeft Stuiter allemaal avonturen.

Elke zaterdag hebben de Bevers een opkomst binnen het themaverhaal van Hotsjietonia. We beginnen die opkomst met het hijsen van onze vlag en een lied, en sluiten ook af met een lied. Tijdens de opkomsten doen we leuke spelletjes, maar ook echte scoutingdingen zoals pioneren, kampvuur en hutten bouwen.

Net als de andere scouts bij Manitoba gaan ook de Bevers op kamp. Meestal zelfs vier keer per jaar! Eén keer met de hele scoutinggroep aan het begin van het scoutingjaar, dat heet het Groepsweekend. De andere drie kampjes zijn speciaal voor de Bevers. Daarbij slapen we in ieder geval één keer op het clubgebouw en ook gaan we één keer naar een scoutingkampeerterrein in de buurt. Dan slapen we ook in tenten.

Ook de ouders krijgen de kans om scouting een keer mee te maken: één keer in het jaar is iedereen welkom bij de ouder-kindopkomst en gaan we met zijn allen spannende dingen beleven!

Opkomsttijden: 10:00 – 12:15 uur. De kampen hebben afwijkende tijden.
Contactpersoon: Judith Stemmler, bevers@manitoba.nl
Meer informatie over onze speltak: https://www.scouting.nl/scoutingspel/bevers

Hopelijk zien we je snel rond rennen bij Scouting Manitoba!

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.