Gidsen: Meisjes 11 – 15 jaar

De Gidsenspeltak is een gezellige groep meiden van 11-15 jaar. Het programma is zeer gevarieerd: spelletjes, koken (ook op houtvuur), knutselen, hout hakken en vuur maken, broodjes bakken, pionieren (= dingen bouwen van hout en touw), kaarsen maken, vlotten bouwen, zwemmen, we lopen ook tochten met een rugzak en gaan ook weekendjes met z’n allen kamperen.

De gidsen gaan tijdens de zomervakantie 1 week op zomerkamp. Ze slapen dan in tenten op een scoutingterrein ergens in Nederland.

Contact: gidsen@manitoba.nl
Telefoon: 06-51575182

Opkomst: zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.