Jongenswelpen: 7 – 11 jaar

De jongenswelpen spelen net als alle andere welpen in de jungle volgens het boek The Jungle Book van Rudyard Kipling. Dit boek gaat over een jongetje, dat opgevoed wordt door de wolven in de jungle en daar allerlei avonturen met de dieren beleeft. De leiding noem je bij de namen van de dieren uit het jungleboek.
De welpenleiding van de jongenswelpen heten Tha (de kleine olifant), Chikai (de springrat), Kaa (de slang), Marala (de flamingo), Mang (de vleermuis) en Akela (de wolf).

In dit thema organiseert de leiding educatieve en sociale programma’s voor de kinderen die gericht zijn op samenwerking en de natuur! Zo zijn we veel buiten, spelen we spelletjes in het bos en leren we de kinderen een aantal scoutingtechnieken zoals koken, routetechnieken, knopen en pionieren.

Een keer per jaar wordt er gewerkt aan de vaardigheidsinsignes van Scouting Nederland. Hiermee krijgen de welpen de mogelijkheid om meer te weten te komen van een bepaald onderwerp. Als bewijs krijgen ze een insigne dat ze op hun blouse kunnen (laten) zetten.

Ook gaan de jongenswelpen aan het eind van het seizoen op zomerkamp; dat is het leukste van het hele jaar! Dan gaat de hele horde een week met elkaar weg. Tijdens dit zomerkamp is er altijd een themaverhaal waar allemaal spelletjes in gedaan worden. Daarnaast gaan we vaak nog een dag zelf koken, naar de winkels, zwemmen of een ander leuk dagje uit. En natuurlijk sluiten we af met de bonte avond!

Heb je na het lezen van deze pagina interesse in de jongenswelpen als welp of als leiding? Neem dan contact op met de ledenadministratie of stuur een mailtje naar jongenswelpen@manitoba.nl.

  • Opkomst: zaterdag 10:00 – 12:15 uur. De kampen hebben afwijkende tijden.
  • Contactpersoon / oudercontact: Sofie Stehouwer.
  • Volg ons op Instagram: @jwmanitoba
  • Meer informatie over onze speltak: scouting.nl/spel/welpen

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.