Meisjeswelpen: 7 – 11 jaar

Geplaatst op door

De Meisjeswelpen spelen net als alle andere welpen in de Jungle. Dit thema is gebaseerd op het boek The Jungle Book van Rudyard Kipling. Met dit thema worden verschillende programma’s op educatief en sociaal gebied aangeboden.

Zoals bijvoorbeeld de scoutingtechnieken:

  • Kaart, kompas, routetechnieken
  • Leren koken met de schijf van vijf
  • Knopen en pionieren
  • Vuur maken

Om de kinderen al deze moeilijke dingen op een leuke manier bij te brengen, wordt alles in spelvorm aangeboden. Om bijvoorbeeld de samenwerking te bevorderen is er een spel waarmee de kinderen een bekertje water moeten overbrengen van de ene kant van het spelgebied naar de andere kant. Dit terwijl de linkervoet van de ene meisjeswelp vastgemaakt is aan de rechtervoet van een andere meisjeswelp. Hierdoor moet er op een juiste manier samengewerkt worden om het bekertje water volledig over te brengen naar de andere kant. Om het dan nog moeilijker te maken lopen er nog andere welpen in het spelgebied rond om de twee af te tikken en ze zo te ontdoen van het bekertje water.

Ook gaan de meisjeswelpen aan het eind van het seizoen op zomerkamp, dat is het leukst van het hele jaar! Dan gaat de hele horde een week met elkaar weg. Tijdens dit zomerkamp is er dan altijd een themaverhaal waar allemaal spelletjes in gedaan worden. Daarnaast gaan we vaak nog een dag zelf koken, naar de winkels, zwemmen of een ander leuk dagje uit. En natuurlijk sluiten we af met de bonte avond!

Heb je na het lezen van deze pagina interesse in de meisjeswelpen als welp of leiding? Neem dan contact op met de ledenadministratie ledenadministratie@manitoba.nl

Contact: meisjeswelpen@manitoba.nl

Opkomst: zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur.