Sherrows: 15 – 18 jaar

De Sherrows is een gemende groep jongens en meiden in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Wekelijks draaien we in de omgeving van Leusden/Amersfoort onze opkomsten.

Opkomsten:
De Sherrows zijn verantwoordelijk voor hun eigen programma. Ze bedenken zelf wat ze willen gaan doen tijdens de opkomsten en kampen. Daar komen vaak de meest briljante en bijzondere ideeën uit, elke week wat anders. De begeleiding is er om te helpen deze ideeën te realiseren.

Kampen:
Door het jaar heen zijn er ook altijd een aantal kampen. Tijdens zo’n kamp is er ruimte om bepaalde ideeën/technieken/activiteiten verder tot zijn recht te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een Pionierweekend, waar ze met zijn alleen een bouwwerk maken om in te slapen (op hoogte). Jacuzzi bouwen, koken op vuur, film kijken, droppings zijn bijvoorbeeld ook al eens langs gekomen.

Zomerkamp:
Het seizoen sluiten wij traditioneel af met het zomerkamp. We verblijven dan 10 dagen lang ergens op een kampeerterrein in het buitenland. Na een dagje reizen belanden wij vaak op de mooiste plekken in Europa. Aangekomen staat meestal een actief programma centraal. Hiken, raften, mountainbiken, zwemmen, paintballen, noem het maar op. Eigenlijk altijd een recept voor een gezellig en geslaagd kamp.

Interesse?
Heb je na het lezen van deze pagina interesse, kom dan vooral eens een keer meekijken.

Opkomst:zaterdag 14:00 – 17:00 uur. De kampen hebben afwijkende tijden.
Contact:sherrows@manitoba.nl
Begeleiding Sherrows:Anouk Woltman, Hans Groeneweg & Rob Schouten

 

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.