Stam: 18 – 23 jaar

De stam is een gemengde speltak voor iedereen vanaf 18 jaar. De stamleden organiseren hun eigen programma’s. Voor meer details omtrent die programma’s kun je de stam mailen. De afgelopen jaren is er een winterkamp geweest, aangezien een groot deel van de stam ook leiding is. Een tweede zomerkamp werd niet als ontspanning gezien, maar een kamp in de winter bevalt nog steeds erg goed.

Het jaarlijkse Stamfest is inmiddels een goede traditie geworden. Scouts uit de hele regio komen naar dit gezellige feestje.

Contact: stam@manitoba.nl
Telefoon: 033-4632585

Opkomst: zaterdag van 20.00 tot +/- 22.30

Over Scouting Manitoba

In 2020 bestond Scouting Manitoba 75 jaar! En dat is nog maar het begin. We zijn een informele en gezellige groep.
Daarbij kennen we allerlei ceremonies, zoals het hijsen van de vlag, de eed en ons groepslied.
Wel vaak met een twist, maar dat merk je vanzelf wel. De scoutingactiviteiten die wij ondernemen zijn divers en spelen zich vooral buiten af.

Scoutinggebouw huren

Midden in het bos, tussen Amersfoort en Leusden, ligt het prachtige clubhuis van onze scoutinggroep. Het heeft een heerlijke nieuwe kampvuurkuil en biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Het gebouw wordt vaak verhuurd aan (sport)verenigingen en scholen, voor kampen, overnachtingen en andere meerdaagse bijeenkomsten.

Lid worden van Scouting

Scouting is een te gekke bezigheid voor jong en oud vanaf 5 jaar. De scouting-activiteiten zijn heel divers en natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. We zijn met alle leeftijden veel buiten, in de natuur. We vinden het leuk om een vuurtje te stoken, waar we dan ook op koken. We bouwen grote boomhutten, doen aan boogschieten of lopen een speurtocht.