Verkenners: Jongens 11 – 15 jaar

Geplaatst op door

Opkomsten
Onze opkomsten zijn op zaterdagochtend. In deze 2,5 uur zijn wij vaak buiten te vinden, bezig met allerlei activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn pionieren (bouwen met balken en touw), hout hakken, vuur maken, op vuur koken, boogschieten, routetechnieken (o.a. kompas en kaartlezen), vlotten bouwen, etc. Natuurlijk zijn we ook altijd in voor een spelletje rugby, Hollandse leeuwen, voetbal of het vierkante kantspel. Neem gerust een kijkje in ons fotoalbum om te zien wat wij allemaal doen!

Patrouilles
Wij werken bij de Verkenners in 4 patrouilles; de Arenden, Beren, Panters en Wolven. Elke patrouille heeft een Patrouille Leider (PL) en een Assistent Patrouille Leider (APL). De PL en APL leiden en begeleiden de patrouille vaak tijdens opkomsten, kampen en zomerkamp met technieken, activiteiten en spellen. Soms werken we ook in tweetallen, dat gebeurd buiten de patrouilles om. Ook tijdens vrije momenten of individuele bezigheden zijn we gewoon één groep.

Kampen
Ongeveer eens in de twee maanden hebben wij een kamp. Meestal is dit van zaterdag op zondag en soms start het kamp al op vrijdag. Wij kamperen voornamelijk op terreinen van Scouting, waaronder ook de Scouting Nederland Labelkampeerterreinen. Het kan zijn dat we een keer overnachten in een clubhuis, blokhut of troepgebouw. Dan hebben wij bijvoorbeeld meer tijd om te werken aan Scoutingtechnieken, zoals routelopen of pionieren. Maar het is ook fijn om ’s avonds na een dropping of nachtspel met alle Verkenners binnen een film te kijken!

Zomerkamp
De afsluiting van ons seizoen is het zomerkamp. We verblijven dan een week lang ergens op een kampeerterrein in Nederland. Slapen doen we in tenten en koken doen we in eigen gemaakte keukens. Het programma van het zomerkamp is gevuld met gave, uitdagende activiteiten. Net zoals bij kampen staat zomerkamp garant voor een leuke week met veel gezelligheid!

Geïnteresseerd?
Scouting leer je het beste kennen door een keer mee te doen. Heb je interesse, kom dan een keer langs! Wij draaien onze reguliere opkomsten van 10.00 uur tot 12.30 uur. Bij verlengde opkomsten gaan we door tot 14.00 uur.

Contact
Sebastiaan Denys, oudercontact.
Mail:   verkenners@manitoba.nl
Tel:     06 12095204