Steun Manitoba

Geplaatst op door

Scouting Manitoba weet al jarenlang de contributie redelijk laag te houden. We vinden het belangrijk dat scouting toegankelijk is voor iedereen. Al jarenlang knopen we de touwtjes aan elkaar, en eigenlijk vinden we dat die zuinigheid ook bij scouting hoort.

Toch merken we dat we financieel kwetsbaar zijn. Bijvoorbeeld toen de gemeente ons aansloeg voor toeristenbelasting en onze onroerend zaakbelasting enorm steeg. Gelukkig is beide grotendeels ongedaan gemaakt. Of toen een paar tenten versleten waren, en we gelukkig van een andere groep een paar tweedehands tenten konden overnemen.

We willen financieel gezonder worden, waardoor we er structureel voor kunnen zorgen dat we met goede materialen werken, en ook het onderhoud van ons gebouw door kan gaan. Daarvoor doen we een beroep op u.

 • Vrijwilligers: we kunnen altijd vrijwilligers gebruiken, zie ook onze pagina met vacatures. Maar we zoeken ook altijd hulp bij de onderhoud van het gebouw. Wilt u ons helpen? Mail naar stichtingsbestuur@manitoba.nl
 • Giften:
  • Onze Club van 100 steunt ons met een jaarlijkse donatie. Omdat we dat netjes hebben vastgelegd, betaalt de fiscus mee. Fijn toch?
  • Ook eenmalige giften zijn natuurlijk welkom.Neem contact op met penningmeester@manitoba.nl. Gewoon overmaken naar NL14 INGB 0005 4603 83 tnv Scouting Manitoba mag natuurlijk altijd 🙂 .
 • Misschien wel de makkelijkste manier: doe uw internet-aankopen via sponsorkliks. Als u een webshop bezoekt via onze banner en dan iets koopt, gaat een deel van het aankoopbedrag naar ons. Denk aan grote websites als Bol.com, Mediamarkt, Otto, Zalando en nog heel veel meer. Kijk hier voor een uitgebreide lijst van webshops.
 • Onze eigen webshop verkoopt donaties. We werken aan uitbreiding van het assortiment (denk aan truien en installatiepakket, uiteraard zonder winstoogmerk).
 • Lever uw afgedankte batterijen en frituurvet bij ons in
 • Steun onze sponsors

Gedurende het jaar doen we nog een aantal geldacties. Zo organiseerden we de afgelopen jaren een sponsordiner en verkochten wijn voor tijdens de kerstdagen. Houdt de nieuwsbrief in de gaten voor dergelijke acties.

Speltakken geldacties
U kunt ook de speltak van uw kind helpen. Met name de Sherrows, maar ook de Gidsen en Verkenners, zijn nog wel eens op zoek naar een klus waarmee ze geld voor die ene enorm gave activiteit voor zomerkamp kunnen verdienen. Dus hebt u een klus en zoekt u wat extra menskracht, neem contact op met de leiding. Denk daarbij aan

 • Kappen en afvoeren van bomen. Sommige van onze vrijwilligers hebben alle diploma’s om bomen veilig te kunnen kappen.
 • Hout voor de open haard: de Sherrows verkopen prima brandhout.

Sponsoring kampshirts

Af en toe sponsort een klein bedrijf de de zomerkamp shirts van een speltak. Als dat u leuk lijkt, spreek dan de betreffende leiding aan bij een opkomst. Ze zullen u dankbaar zijn.