Steun Manitoba

Geplaatst op door

Scouting Manitoba weet al jarenlang de contributie redelijk laag te houden. We vinden het belangrijk dat scouting toegankelijk is voor iedereen. Al jarenlang knopen we de touwtjes aan elkaar, en eigenlijk vinden we dat die zuinigheid ook bij scouting hoort.

Toch merken we dat we financieel kwetsbaar zijn. Bijvoorbeeld toen de gemeente ons aansloeg voor toeristenbelasting en onze onroerend zaakbelasting enorm steeg. Gelukkig is beide grotendeels ongedaan gemaakt. Of toen een paar tenten versleten waren, en we gelukkig van een andere groep een paar tweedehands tenten konden overnemen.

We willen financieel gezonder worden, waardoor we er structureel voor kunnen zorgen dat we met goede materialen werken, en ook het onderhoud van ons gebouw door kan gaan. Daarvoor doen we een beroep op u.

Gedurende het jaar doen we nog een aantal geldacties. Zo organiseerden we de afgelopen jaren een sponsordiner en verkochten wijn voor tijdens de kerstdagen. Houdt de nieuwsbrief in de gaten voor dergelijke acties.

Speltakken geldacties
U kunt ook de speltak van uw kind helpen. Met name de Sherrows, maar ook de Gidsen en Verkenners, zijn nog wel eens op zoek naar een klus waarmee ze geld voor die ene enorm gave activiteit voor zomerkamp kunnen verdienen. Dus hebt u een klus en zoekt u wat extra menskracht, neem contact op met de leiding. Denk daarbij aan

  • Kappen en afvoeren van bomen. Sommige van onze vrijwilligers hebben alle diploma’s om bomen veilig te kunnen kappen.
  • Hout voor de open haard: de Sherrows verkopen prima brandhout.

Sponsoring kampshirts

Af en toe sponsort een klein bedrijf de de zomerkamp shirts van een speltak. Als dat u leuk lijkt, spreek dan de betreffende leiding aan bij een opkomst. Ze zullen u dankbaar zijn.