Club van 100

Laat ook de fiscus ons sponsoren

Manitoba club van 100 zwart v3Zoals veel verenigingen heeft Manitoba maar beperkte financiële ruimte. Enerzijds uit
principe, omdat we vinden dat Scout zijn ook betekent dat je zonder luxe je spel kan spelen, en anderzijds omdat we willen openstaan voor iedereen en dus onze contributie niet onbeperkt kunnen laten stijgen.

Eind 2014 is de Club van 100 opgericht. Deze bestaat uit mensen die onze groep ook financieel willen ondersteunen. Hierdoor maken zij het voor ons mogelijk net wat extra’s voor onze leden te doen. Voorwaarde is wel dat het echt iets is wat niet uit de lopende begroting gehaald zou moeten, bijvoorbeeld een investering in ons gebouw of materiaal.

De leden van de Cv100 hebben contractueel vastgelegd jaarlijks een bedrag van 100 euro te schenken aan Manitoba voor minimaal 5 jaar. Hierdoor wordt de gift aftrekbaar bij de inkomstenbelasting, waardoor de fiscus tot 50% van de gift weer terugbetaald.

Wat krijgen ze voor de gift terug? Officieel vrijwel niets, want we mogen er niets voor teruggeven. Maar toch:

  • De wetenschap dat ze een bijdrage leveren aan dat fantastische scouting-spel, waardoor kinderen buiten zijn en samenwerken in de natuur.
  • Vermelding op het Club van 100 ledenbord dat prominent in de hal van ons gebouw komt te hangen. Overigens vinden sommige van onze leden dat niet nodig, en presenteren zich daar anoniem
  • We zullen één keer per jaar een gezellige middag of avond organiseren om de leden van de Cv100 te bedanken.
  • En natuurlijk hebben ze onze onmetelijke dankbaarheid 🙂

Als eerste is geïnvesteerd in de doucheinstallaties van ons gebouw. Niet het meest sexy onderwerp, maar wel heel erg noodzakelijk om onze douches legionellavrij te kunnen houden zonder voortdurend onderhoud. Ook is er geld vrijgemaakt voor een grondige renovatie van onze kampvuurkuil, zodat die er weer 20 jaar tegenaan kan.

Wilt u ook Manitoba steunen door lid te worden van de Club van 100? Neem dan contact op met de penningmeester Evert Smink (penningmeester@manitoba.nl). Voor een voorbeeld van het contract zie het Contract lidmaatschap Cv100 2015 v1.0. En via deze link ziet u hoe u het verder regelt met de belastingdienst